Ruud Koornstra: 'koffie reken ik zelf af, gaat top'

Beste Arno, Heb van morgen je twee verhaaltjes gelezen. En hoewel er af en toe leuke en zelfs op een humoristische manier geschreven zinnen instaan waar je misschien best een punt hebt snap ik verder je bedoeling niet helemaal. Welk een argwaan, boosheid (of wat is het?) en antipathie komt er uit jouw “pen”. Toen las ik iets verder: “Geloof het of niet, maar wij hebben een neusje voor praatjesmakers. Als volwassen mannen raar gedrag vertonen, zoals ongevraagd emoties uiten, dan is er vaak iets aan de hand.” en toen begreep ik het iets beter. Je bent overigens daarbij vrij om op te schrijven wat je wilt. Daardoor wordt het verhaal echter wel erg tendentieus. Het staat vol met meningen, veronderstellingen en er staan ook een aantal feitelijke onjuistheden en halve waarheden in. Dit soort “aanvallen” op mijn werk en leven (om op een ondernemende manier keihard te werken aan een betere wereld) kom ik jammergenoeg de laatste 18 jaar af en toe tegen. Ook die oude berichten kan je terugvinden en bleken ook steeds door de tijd heen flauwekul of veel genuanceerder of totaal anders te zijn. Ik ben zoals bekend al twee jaar geen bestuurder meer van Tendris maar volg het bedrijf om meerdere redenen natuurlijk op de voet. Daarbij kan ik je zeggen dat het goed gaat met Tendris en dat ik er heel trots op ben wat we met dit kleine clubje hebben klaargespeeld. De verschillende duurzame missies zijn door de afgelopen jaren ruim gehaald. Als je zoveel disruptieve zaken vanuit een klein mkb-bedrijf aanjaagt en verder ontwikkelt heb je natuurlijk zakelijk door de jaren heen best je ups and downs en is het af en toe heel hard werken. Ik zeg daarbij wel steeds dat je de wedstrijd niet halverwege kan beoordelen. Kortom, sommige cijfers, je aannames en interpretaties kloppen niet met de werkelijkheid. Ook redelijk recente ontwikkelingen en transacties rond Tendris die algemeen bekend zijn lijk je bewust niet mee te willen nemen dus het lijkt wel alsof je met je selectief speurwerk een ander doel hebt. Ik ga over deze onzin overigens nu geen discussie voeren. Heb het veel te druk met belangrijkere zaken. Maar ben wel graag bereid om over een weekje of begin volgend jaar eens kennis te maken. Koffie op mijn kosten maar we kunnen natuurlijk ook even die 47 dagen afwachten. Volgens jouw ideeën zou jij dan de koffie misschien wel zelf moeten betalen ;o ;o Ik hoor wel.

Prettig weekend. Hartelijke groet, Ruud

PS loop nog even zelf je artikel door. Er staan nog een aantal opmaak instructies in als “plaats hier de foto hoe hij naar de horizon kijkt” etc.... (*)

(*) Dank voor de reactie. We houden het in de gaten. Maar grapjes zijn inderdaad beter als we ze niet uit hoeven te leggen. Succes voor nu.