Eet meer vlees want expert zegt: 'Van Green Happiness wordt je hartstikke ziek'

Het filmpje is niet te embedden, maar de boodschap is duidelijk. Van The Green Happiness (TGH) krijg je een tekort aan voedingsstoffen: ziehier wat de expert op Nu.nl erover zegt. 

Het TGH-dossier is het op zeven na best gelezen artikel van het vorige jaar. In deel een keken we naar wat er in die gerechtjes zat. Veel te weinig, iemand die handig is met Excel maar geen expert is kan dat al uitrekenen. Een simpel verzoek om een reactie op een ernstige rekenfout bleef uit. Ernstig, want als een zwangere vrouw door verkeerd advies een tiende van de benodigde hoeveelheid mineralen binnenkrijgt (precies een factor tien, een plaats-van-de-komma-fout) dan riskeert ze een miskraam. TGH is gebaseerd op bewuste fopwetenschap, want een 'moleculair geneeskundige' is geen beschermde titel, het is niks. Het blijkt dat het UWV achter het trainen van de sterrenwichelaars en roedelopers zit, want een goede kwakzalver zit niet in de bijstand. En niet meteen jaloers worden, maar samen pakken ze niet minder dan een half miljoen per jaar

Daarom, nogmaals, de moderne obsessie moet 'food' is ongezond. Maar het blijft wel koddig, kwakzalverij verpakken in een jasje van vrouwelijke homo-erotiek.