Waarom een iPhone?

Duitse producten hebben de naam en faam onverwoestbaar te zijn maar voor Amerikaanse geldt dat inmiddels ook. Iedereen met een iPhone heeft wel eens te lang doorgelopen met een barst in het apparaat, zich afvragend hoe hij dan nog steeds kan functioneren.

Zelfs als je ermee uit een vliegtuig springt om de zee tussen Terschelling en Vlieland te overbruggen, kun je er nog een foto mee maken. Dat is zelfs zo als de iPhone bijna in tweeën breekt nadat de vrij-valfase beëindigd is. Dat komt neer op een snelheidsverlies van 150 km/h/s in een seconde en dat met een iPhone die per ongeluk onder de riemen van de parachute is gekomen.

Maar dan doet 'ie het nog wel. De iPhone X is de meest recente editie, maar dat wist u waarschijnlijk al. De batterij gaat twee keer zo lang mee als die van de iPhone 5 waarmee deze beelden zijn gemaakt.
Inderdaad, die is alweer vijf jaar oud maar waarom zou je iets weggooien dat het nog goed doet? De resolutie van het scherm is bijna vier keer zo hoog en de camera van de iPhone X heeft 12 megapixel, in plaats van 8. Of dat wat uitmaakt?

Vergelijk deze foto's maar van een huisgemaakte Pat Tai met gele rijst, de een is gemaakt met dezelfde 5s en de ander met de iPhone X van de vriendin. Het scherm heeft wel een anderhalf keer zo grote diameter en het gewicht groeit proportioneel mee, dat moet u op prijs kunnen stellen. Voor de wat actievere journalist is de relatieve onverwoestbaarheid de grootste plus. Een schermutseling, een keer vallen of wat water meepakken, het betekent niet dat de nachtelijke onderzoeksmissie in een voormalige Sovjet-republiek ook meteen voorbij is.

Deutsche Gediegenheit dus, in een product met de zachtere vormen van het Steve Jobs design. Een nieuwe iPhone ligt hier daarom nog voor de Kerst in huis.