Het partijkartel en het patriarchaat bestaan niet, u moet minder stompzinnige tv kijken

Leuk hoor, die pakkende termen om al het kwaad in een simpele term te vatten. Linksdraaide glutenfeministen geloven dat er een patriarchaat is, een mannentirannie, die alles wat vrouw, zwart of moslim (?!?) onderdrukt. Ter rechterzijde komt men met het partijkartel, dat op de een of andere manier aan de touwtjes trekt. Vraag je om bewijs, zoals mailverkeer, foto's van bijeenkomsten of iets, dan kan niet gegeven worden. Beide Pa's bestaan niet, dat is het. Ontevredenheid over falende instituten komt door democratische uitholling, het gevolg van een burger die zich niet met politiek bemoeit maar liever stompzinnige tv kijkt. Het is zoals Machiavelli het schreef: u krijgt de overheid die u verdient. Dus niet geloven in rare complottheoriën met illuminatie, Joodse protocollen, omvolking, Bosnische piramides of aliens. Leer een hard skill, wordt economisch zelfstandig en vervul dan uw burgerplicht door de democratie te onderhouden. Of zwijg gewoon. Een volk dat Boer Zoekt Vrouw, Utopia of de Curling Quiz kijkt verdient het om keihard te worden genomen.