Rob Riemen (Nexus Instituut) krijgt geen subsidie meer, noemt Trump de nieuwe Hitler

Eerlijk zijn. Iedereen houdt van jonge meisjes, gegeven dat u een man bent en uw seksuele voorkeur bij het andere geslacht ligt. Met jong bedoelen we: significant jonger. Dus een zestigjare man met iemand van de helft van zijn leeftijd. Rob Riemen van het Nexus Instituut uit Tilburg doet het gewoon, maar dat kost wel een hoop subsidie. 

Die subsidie staat op de tocht en dat heeft alles te maken met de levensstijl van Riemen. Zijn onderzoeksinstituut Nexus wordt vooral door 'Tilburg University' gespekt maar daar zijn ze een beetje klaar met hem. Zo maakt hij bijna een ton aan reiskosten per jaar, voor het grootste deel voor belangwekkende congressen in de VS. Praten over internationale samenwerking gaat wel gepaard met het verblijf in zo duur mogelijke kamers, waarbij de jonge studente die Riemen vergezelt natuurlijk wel in diens suite moet verblijven. Champagne hakken aan de bar, noem het maar. 

Jammer voor Riemen: de laatste keer dat hij in New York in een te duur hotel verbleef, zat er een 925-lezer in de suite naast hem, zich op te vreten over Riemen zijn geldsmijterij en misbruik van een machtsrelatie tussen student en docent. Daarom WOB'te hij de jaarrekeningen van het Nexus Instituut en deed hij deze ons in een witte envelop toekomen. Nexus publiceert zelf geen jaarrekening, ook al krijgt het wel subsidie. Dankzij deze lezer krijgen we dus wel inzicht in de spendeerdrift bij Nexus. 

De Tilburgse universiteit trok de subsidie vervolgens in en dat is het einde van Riemen zijn luxe levensstijl, mogelijk gemaakt door de belastingbetaler. Wat je dan doet? Donald Trump en Geert Wilders de nieuwe Hitler noemen. Je moet wat doen om aandacht te trekken.