Gluten zijn erger dan nazi's, dus is er glutenvrij hondenvoer

Aan de ene kant denk je misschien; had ik dat maar bedacht. In de Amsterdamse Pijp vinden we een winkel die de glutenmanie aan uw huisdier opdringt. Kennelijk zitten we in het Emotionele Tijdperk, waarin we niet zo rationeel meer nadenken. Als iemand zegt dat je van broccoli eten vruchtbaar wordt, dan verdient zo iemand tonnen per jaar. Uit diezelfde gezondheidshoek komen nu glutenvrije hondenbrokken. 

Als mensen zo dom zijn om het te kopen, dan is het kassa. Laten we trouwens inzoomen, mocht u het niet geloven. 

Het is natuurlijk wel vreselijk dat een land zo aan het afglijden is. Sinds een jaar of vijf is iedereen allergisch voor gluten en bouwen we daar een peperdure gezondheidsrage omheen. Gluten is een eiwat dat in sommige grassoorten zit. Maar honden horen tot de orde van de carnivora en die eten vlees, geen gras. De hipstercultuur en glutenmanie zijn zo hard doorgewoekerd dat we vergeten dat honden vleeseters zijn. 

Laten we hopen dat deze tent snel failliet gaat. Het goede nieuws is dat er geen hond te bekennen was. Ha ha.