Kersverse generaal 'Tante Pollewop' laat cadeautjes na voor opvolger

De marketingmachine van Defensie is maar wat blij met de bliksemcarrière van Elanor Boekholt. Volgende maand wordt ze generaal en dat is natuurlijk mooie marketing: "Vrouw in een mannenwereld."

We namen de nieuwe generaal Elanor Boekholt onder de loep. Eigenlijk was er geen loep voor nodig om te zien dat ze haar opvolger als commandant van de Vliegbasis Eindhoven nog wat affaires nalaat: Ruim jij het even op?

De vraag is of vrouwen gebaat zijn bij Boekholts overhaaste promotie. Juist haar gebrek aan ervaring en haar bepaald niet smetteloze blazoen wekken de suggestie dat ze haar promotie vooral te danken heeft aan een diversiteitsagenda.

Diverse bronnen zeggen trouwens dat haar man haar opvolgt als commandant.

Lees het stuk hier...