Dividendbelasting weggebonjourd door onderzoek dat Shell betaalde

Het afschaffen van de dividendbelasting is een keuze die gaat over miljarden. Die wil je natuurlijk goed onderbouwen. Bijvoorbeeld door één wetenschappelijk onderzoek. Dat moet wel een verdomd betrouwbaar onderzoek zijn.

Het onderzoek van de Rotterdam School of Management is stiekempjes betaald door Shell, zo weten we nu. Andere opdrachtgevers waren VNO-NCW, Unilever, Akzo Nobel, Philips en DSM. Maar misschien zit het onderzoek wel goed in elkaar. Laten we daar eens naar kijken...

‘Als het een scriptie was die ik moest beoordelen, dan zou ik de student adviseren om daar toch nog eens goed naar te kijken,’ zegt hoogleraar onderzoeksmethodologie Bernard Veldkamp. In het onderzoek worden meningen van ondervraagde bestuurders als feiten gepresenteerd. Als je kijkt naar de dividendbelastingmemo's zie je dit onderscheid niet meer terug. Oordeel zelf.

Lees het artikel hier.