Takbir! Hoofdkantoor Unilever is in handen van een shariabank uit Bahrein

Echt boos kun je er niet van worden, op Unilever zelf dan. Het is meer exemplarisch voor het tijdsgewricht, om maar wat moeilijke woorden in een zin te kwakken. Met hangen en trekken hebben we de makers van potten saus, dozen ijs en andere dikmakers vol kleur- en smaakstoffen in Nederland kunnen houden. Wat verdienen we dan aan dat hoofdkantoor? Aan het gebouw helemaal niks, dat is in handen van een shariabank uit Bahrein.

Het is net als met die andere Nederlandse terreurclub, het Amstel Hotel. Als u daar een overnachting boekt, krijgt u een zelfmoordaanslag op een Sjiitische basisschool in Syrië cadeau. Exporteurs van olie zijn zo slim om hun winsten op te potten. Daar kopen ze Westerse bedrijven mee, zodat ze op korte termijn over macht en op lange termijn over een inkomstenbron anders dan fossiele brandstoffen beschikken. Op zich best slim.

Helaas zijn die landen alleen geen toonbeeld van verlichting, met hun koningen die het salafisme aanhangen. Ze financieren terreur en zaaien haat en verdeeldheid, zoals de Emir van Koeweit dat in Nederland doet, zie het topic van vorig jaar.

 Uiteindelijk heeft een stel haatbaarden uit de Perzische Golf het hoofdkantoor van Unilever gekocht, zodat ze de jaarlijkse huurpenningen op hun rekening mogen bijschrijven. Daar betalen ze dan weer imams mee die in Nederland jongeren in de steden oproepen om kritische geesten neer te steken, zoals Theo van Gogh. 

De Westerse wereld heeft een dubbel tekort: naar energie en naar geld. Om met onze steeds dikker wordende lichamen in auto's te kunnen blijven rijden, importeren we massa's olie. De tekorten die die overconsumptie oplevert, financieren we met kredietjes bij diezelfde oliestaten, die een ideologie voorstaan die haaks staat op Westerse waarden als vrouwenrechten en religieuze tolerantie. 

Zo consumeren we onze eigen beschaving de afgrond in. Doorlezen doet u op FTM.nl.