Wie is toch die man die al dat nepnieuws verspreidt (en het fluwelen handschoentje krijgt?)

Natuurlijk kent u Sergey Chemezov nog, rakettenboer op de Zuidas. Als hij - op aandringen van Nederland - op de Europese sanctielijst staat, hoe kan hij hier dan een kamerplantbedrijfje hebben? Hij mag het land immers niet meer in en dan kan hij hier dus ook geen directievergaderingen bijwonen. 

Om de een of andere redenen wordt deze buitenlandse belastingplichtige met fluwelen handschoentjes aangepakt door usual suspects Pechtold & Rutte - iets met hoofdkantoren van buitenlandse ondernemingen die wáááánzinnig veel opleveren voor de Nederlandse economie. Pijnlijk, want deze Chemezov was tot 2016 ook de directeur van Almaz Antey (AA), maker van de BUK-raket en verspreider van nepnieuws tijdens het onderzoek naar de toedracht van MH17. Dan was het weer geen BUK-raket, dan weer wel dat type maar dan afgeschoten door Kiev. 

Vragen wij ons: wat moeten we toch met die man?