Alle geiten moeten terug naar hun eigen land!

In een tijdsbestek van vijf jaar tijd hebben we 45% meer geiten in Nederland. Als je dit een goede zaak vindt, lees dan vooral even door. Na het lezen van dit stuk ben je anti-geit.

Hans Baaij legt in zijn column op Follow the Money uit waarom het belachelijk is dat de geitenhouderijen gebonden zijn aan minder restricties dan andere landbouwsectoren. Omwonenden kunnen last krijgen van longontstekingen, hoesten of een piepende adem. De kans op Q-koorts blijft ook nog steeds aanwezig. Verder is het mestoverschot van de houderijen slecht voor insecten, weidevogels, het water en onze lucht. Al met al zijn deze geitbeesten dus gewoon erg slecht voor het milieu.

Ook voor de geiten zelf is het niet bepaald genieten. De jonge bokken zijn niet waardevol en worden meteen getransporteerd naar andere landen om geslacht te worden. Omdat ze economisch niet lucratief zijn worden ze ook niet altijd even goed behandeld. Afijn, lees het stuk op FTM zelf.

Na het zien van onderstaande beelden wil je niets meer met geiten te maken hebben.

Walgelijk.

Gedraag je.
Waar is dit voor nodig?

Deze weigert zelfs naar de camera te kijken.

Uitslover. (Foto: Dan Hutcheson)

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de ware aard van het beestje.